In zes stappen zit jij perfect op je fiets

In zes stappen zorgen we ervoor dat jij optimaal op je racefiets of mountainbike zit. Onze aanpak onderscheidt zich door een gedegen lichamelijk onderzoek in combinatie met een haarscherpe analyse van jouw fietshouding. 

Stap 1 – VRAGENLIJST

Na aanmelding krijg je een mail met een korte vragenlijst. Heb je specifieke klachten? Wil je je prestaties verbeteren? Jouw antwoorden vormen de basis van de meting.

Stap 2 – koffie of THEE

Op de dag van de afspraak kom je met je fiets naar onze praktijk in Veenendaal. Natuurlijk beginnen we met koffie of thee en bespreken we je ingevulde vragenlijst.

Stap 3 – Onderzoek

Daarna volgt -indien nodig- een kort lichamelijk onderzoek om te kijken of er sprake is van mogelijke asymmetrieën of bewegingsbeperkingen.

stap 4 – METING

We brengen markers aan op verschillende punten van je benen, heupen en schouder. Vervolgens zetten we je fiets in de thuistrainer en plaatsen we lasers om alles zo nauwkeurig mogelijk te meten. Jij neemt plaats op je fiets en met speciale software maken we vervolgens opnames. Op basis van deze opnames volgt er een hoekberekening en kunnen we jouw ideale fietspositie vaststellen. 

stap 5 – AANPASSING

Aan de hand van de uitkomsten gaan we aanpassingen aan jouw fiets doen. Dit kunnen aanpassingen zijn in stuurhoogte, voetplaatjes, zadelpositie, etcetera. Daarnaast kan het zijn dat er mogelijk een ander zadel of stuurpen nodig is of een extra plaatje in de schoen. Al deze aanpassingen kunnen we direct doen vanuit onze eigen voorraad. 

stap 6 – VERSLAG 

Na afloop is je fiets helemaal afgestemd op jouw lichaamsbouw en doelen.  

Na afloop nemen we de resultaten van de meting met je door. We geven je tips en eventueel oefeningen mee naar huis.
Bovendien ontvang je een rapport met alles wat we hebben besproken en uiteraard de afmetingen van je fietsafstelling.    

De prijs van deze uitgebreide bikefitting, die alles bij elkaar ongeveer twee uur duurt, bedraagt tijdelijk 199,00 euro inclusief BTW (normale prijs 245,00 euro). Wil je zowel een racefiets als een mountainbike willen laten afstellen, vraag dan naar het voordelige combinatietarief. 

Prettig zitgarantie

Vanzelfsprekend krijg je ‘prettig zitgarantie’. Want soms is de theoretische fietspositie misschien toch niet de meest comfortabele. Het ‘gevoel’ is daarom minstens zo belangrijk. Mocht je na wat fietstochten of trainingen tóch liever nog wat aanpassingen willen doen, dan verrichten we die kosteloos tijdens een extra consult. 

Profiteer van de
aanbieding!